Welkom op het MvM Journaal!


Het MvM Journaal bevat nuttige actuele informatie over de loonheffingen voor de professional.
Zie ook www.loonheffing.nl voor uitgebreide en unieke informatie over de loonheffingen.

Zoeken

maandag 31 december 2012

UBLB en URLB gewijzigd

Het Uitvoeringsbesluit LB en de Uitvoeringsregeling LB 2011 zijn aangepast. De wijzigingen in de URLB betreffen vooral cijfers die al in de Nieuwsbrief loonheffingen 2013 waren opgenomen. Het UBLB wordt op twee punten inhoudelijk gewijzigd:
1. Er is uitvoering gegeven aan de bevoegdheid anti-misbruikregels te treffen op het punt van de 16%-heffing (artikel 10f UBLB tekst 2013):
a. in 2012 van de inhoudingsplichtige genoten bedragen die tot winst of row hebben geleid worden meegeteld voor de 16%-heffing, mits in 2012 van die inhoudingsplichtige ook loon uit dienstbetrekking is genoten;
b. als een inhoudingsplichtige op 31 maart 2013 geen inhoudingsplichtige meer is, dan is de gewezen inhoudingsplichtige of diens rechtsopvolger de 16%-heffing (toch) verschuldigd.
2. De 30%-regeling is op twee punten gewijzigd:
a. de 150 km-norm wordt met terugwerkende kracht tot 1 januari 2012 aangepast: deze geldt niet voor werknemers die in aanmerking kwamen voor de 30%-regeling en na een periode van verblijf en tewerkstelling in Nederland een periode in het buitenland verblijven om daarna weer naar Nederland terug te keren; voorwaarde is dat de eerdere tewerkstelling niet eerder dan acht jaar voor de nieuwe tewerkstelling in Nederland is begonnen;
b. de looptijd wordt verlengd tot de laatste dag van het loontijdvak na die waarin de tewerkstelling is beƫindigd; de bedoeling hiervan is dat nabetalingen die binnen die periode worden gedaan nog onder de 30%-regeling kunnen vallen; de wijziging werkt terug tot 1 januari 2012.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief MvM Journaal

Onderdeel van www.loonheffing.nl. Thema Eenvoudig. Mogelijk gemaakt door Blogger.